Tatile Giderken Bebek İçin Dikkat Etmem Gerekenler Nelerdir?
İlk önce bütün şartları değerlendirerek çantanızı hazırlamalısınız ve kaç günlük tatil yapacağınıza karar vererek malzemeleri yetecek kadar temin etmeniz size fayda sağlayacaktır. Tatildeyken sizi uğraştırmayacak, pratik yemekler için malzemeler götürmeniz sizin için daha faydalı olabilir. İmkanlar kısıtlı olacağından kısa bir tatil için kendi kafanızda belirlediğiniz malzemelerin yolculukta ya da açık havada bozulmamasına dikkat etmeliyiz. Kuru malzemelere ağırlık vermemiz önerilir. Sıvı malzemeler almak zorundaysak ağızlarını iyice kapatın.
Bebekler İçin Tatilde Yanıma Hangi Yiyecekleri Almalıyım?
Eğer bebeğinize bebek maması yedirmek istemiyorsanız, ilk olarak püre yapabileceğiniz ve bebeğinizin yiyebileceği meyveleri ve sebzeleri saklama kaplarına koyarak yanınıza alabilirsiniz. Bu meyveler ve sebzeler muz, elma, salatalık, havuç, incir, kuru kayısı gibi malzemeler olabilir. Bunlar için bebek mağazalarında bebek rendesi mevcut. Onlardan satın alarak yanınızda taşıyarak kolaylıkla işinizi halledebilirsiniz.
Bebekler ek gıdaya başladıklarında genellikle bebekler için yapılan ev yoğurtlarını tüketiyorlar. Küçük kavanozlara bunlardan koyarak yanınıza alabilir ve meyveleri ezerek meyveli yoğurtlu püre veya muhallebi yapabilirsiniz. Yoğurt çok çabuk bozulacağından hemen tüketmeniz önerilir. Hem sağlıklı hem de çok pratiktir. Daha doyurucu olması için evde yapılan bebe bisküvi yapılıp bunu da kolaylıkla yanınızda taşıyabilirsiniz. Bu bebe bisküvilerini normal undan değil, tam buğday unundan yapmak daha sağlıklıdır. Ayrıca pratik kahvaltılar için püre içine bebek irmiği de koyabilirsiniz.
Bebeğinizin kahvaltısını daha sağlıklı yapması için yine evde yapılan lor peynirinden bir kaba koyup götürebilirsiniz. Bu peynirin tuzsuz olması gerekiyor. Buna dikkat etmeliyiz. Bunların dışında 2 dakikada hazırlanabilecek bebek muhallebisi de yapabilirsiniz. Bu muhallebilerin içine genelde pirinç unu konuluyor ve biraz daha katı hale geliyor.
Yanınıza kuru incir, kuru kayısı, hurma ve ceviz almanız işini hafifletecektir. Yaptıklarınızın içine küçük parçalar halinde atabilirsiniz. Eğer çocuğunuz çorba vs. içebiliyorsa çabuk bozulacağından ilk gün için yanına çorba hazırlayıp alın ve kavanozun içine koyduğunuz çorbayı sıcak suya atıp ısıtabilirsiniz. Bunun aynısını önceden evde haşladığınız makarna içinde yapabilirsiniz. Haşladığınız minik makarnaları kaba koyup tekrar çorba da yaptığınız gibi ısıtabilirsiniz. Bebeğiniz eğer içebiliyorsa, evde yapabileceğiniz şekersiz vişne kompostosunu da yanınızda götürebilirsiniz. Dökülme riskini göze almıyorsanız yanınızda götürmeyin.
Yanıma Alacağım Yiyecekleri Nasıl Hazırlamalıyım?
Alacağınız sebze ve meyveleri kapakları sıkıca kapanmış bir şekilde saklama kaplarına koyabilirsiniz. Ev yapımı yoğurt ve peynir için kavanoz kullanabilirsiniz. Yoğurt akma yapabileceğinden dolayı onu buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca bağlayın. Kuru incir, kuru kayısı, ceviz gibi malzemeleri ayrı ayrı koymanıza gerek olmayacağı için onları aynı kaba koyarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Bu aldığınız malzemeleri mümkün olduğunca güneşten uzak tutmak gerekiyor. Güneşten uzak yerde muhafaza ediniz. Eğer odada mini buzdolabı varsa oraya koymak yeterli olacaktır.