Bebekte Astım

Astım, bebeklerde ve çocuklarda çok sık karşılaşılan ve neredeyse tamamına yakını alerjiye dayanan bir hastalıktır. Bebeklerin genelde vaktinin çoğunu evde geçirdiğini düşündüğümüzde, astımı tetikleyen en önemli faktörlerin de ev içi alerjiye sebep olabilecek dolayısı ile astımı tetikleyecek maddeler olduğunu söylemek mümkün.

Bebeğinizde Astım Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Bebeklerde astımın ortaya çıkmasının en belirgin sebepleri arasında sayılan ev içi maddelerin yanı sıra, bebeğin solunum yollarında oluşan enfeksiyonlar, hava kirliliği ya da bebeğin sigara dumanı olan ortamlarda kalması gibi faktörler astımın ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bunların yanı sıra bebeğinizi ya da çocuğunuzu saydığımız tüm bu faktörlere karşı koruyor olmanıza rağmen yine de astım sorunu ile karşı karşıya kalıyorsanız, bebeğinizin bir de alerjik yönünü araştırmalısınız. Yani bazı maddelere karşı diğerlerine kıyasla daha hassas olması onun bu maddeye karşı alerjisi olduğunu gösterir.

astım

astım

Alerjisi olduğu maddeye fazlasıyla maruz kalması da astımın şiddetli bir şekilde tetiklenmesine sebep olur. Bunu da öksürük, hırıltı ya da nefes darlığı gibi en çok bilinen belirtilerle gösterir. Bebeğinize astım tanısı konduktan sonraki ilk 2 yıl içinde neredeyse hastalığın tüm belirtilerini gösterir. Genellikle solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişen öksürük ve hırıltı gibi belirtiler astımın ilk habercileri olabilir. Bu dönemde henüz akciğerleri yeterince gelişemediği için sık tekrarlar yaşayabilirsiniz ama bebeğiniz  4-5 yaşlarına geldiğinde genellikle erken yaşlarda astım tanısı konulan çocuklar tamamen düzeliyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir