Mısır piramitlerinin her biri ağırlığın yirmi ton olan taşlardan inşa edilmiştir. Bu taşlar çok uzak bir mesafeden getirilmiş olup nakliye sorununun Nil nehri kullanılarak halledildiği düşünülmektedir. Yüzlerce yıl önce yapılmış olan Mısır piramitleri birçok sırrı barındırıyor. Bunlardan bazılarını sizler için aşağıda sıraladık.
Mısır Piramitlerinin İnanılmaz Özellikleri
Piramit kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya yılda sadece iki gün güneş girer ve bu günler bu firavunun doğduğu ve tahta çıktığı günlerdir. Piramitlerin içindeki mumyalarda radyoaktif madde bulunur. Bu nedenle mumyaları ilk bulan on iki bilim insanı kanser nedeniyle ölmüştür. Ayrıca, piramitlerin içinde ses ötesi, radar, sonar gibi cihazlar çalışmaz.
Kirli suyu birkaç gün piramidin içinde bırakırsanız, suyu arıtılmış olarak bulursunuz. Piramidin içinde bırakılan süt birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir. Bitkiler piramitlerin içinde daha hızlı büyürler. Piramitlerin içi yazın soğuk, kışın sıcak olur.
Piramitlerin içine bırakılan su beş hafta süreyle bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir. Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku yapmadan piramit içinde mumyalaşır. Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyük bir piramidin içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.
Piramitlerin bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi yoktur, bu yüzden araştırmacıların çoğu ya içinde kaybolmuştur ya da aynı yerde birkaç tur atmışlardır. Bazı odaların içi henüz görülememiştir.