Para çiçeği, zenginliği çekmek için en etkili ve ünlü bir iyi şans bitkisidir. Para çiçeği dostluk ağacı, şanslı bitki veya para bitkisi olarak bilinir. Genel olarak konuşursak, en popüler Para çiçeği bitkileri yuvarlak, kalp şeklinde, kalın ve etli görünümlü yaprakları olan yaprak dökmeyen bitkilerdir.
Para Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Para çiçeği iç ve dış mekanlarda yetiştirilebilir. Para çiçeği kalın dalları olan bir yaprak dökmeyen bitkidir. Yapraklar zengin bir yeşim yeşilidir. Ancak bazıları daha çok sarı-yeşil gibi görünebilir. Doğru koşullar altında, erken ilkbaharda küçük beyaz veya pembe yıldız benzeri çiçekler üretebilirler. Bu sert sulu meyveler çok az bakım gerektirir.
Para Çiçeği Bitkisinin Yayılması
Para çiçeği bitkileri genellikle , tohumdan yeni bitkiler yetiştirmekten çok daha kolay olabilen yaprak veya gövde kesimlerinden çoğaltılır . Yeni bir bitkiye başlamak, bir yaprağı çıkarmak kadar kolaydır. Bir Para çiçeği bitkisinden kesimler almak için bu adımları atmaya özen göstermelisiniz. Bu adımları tek tek sıralamak gerekirse;
- Sağlıklı bir Para çiçeği bitkisinden bir yaprak çıkarmalısınız.
- Yaprağı birkaç gün içeride (kağıt havlu veya tabakta) sıcak bir yere koyun ve bir hafta boyunca kesilen bölgede nasır oluşmasına izin vermelisiniz. Nasır, yaprak köküne yardımcı olmak ve çürümeyi önlemek için önemlidir.
- Yaprağın nasırlı ucunu köklendirme hormonuyla tozlamalısınız.
- Yaprağın nasırlı ucunu hafif nemli saksı karışımıyla dolu küçük bir kapta yapıştırın. Tekrar su vermemeye özen gösterin.
- Kabı sıcak, aydınlık bir yere koymalısınız.
- Bir veya iki hafta sonra, yaprak kökleri filizleyecektir.
- Şimdi yaprak kesimini nazikçe sulayın . Bununla birlikte, kökleri rahatsız etmeden toprağa yeterince su almak istiyorsunuz. Toprağın sulamalar arasında kurumasını bekleyin.
- Kökler iyice yerleştiğinde (kesimi nazikçe çekmek köklerin ne kadar derine indiğini bilmenizi sağlar), doğru zamanda kalıcı bir saksıya veya bahçeye yerleştirmeniz gerekecektir.
Bir gövde kesimi ile çoğaltmak için ise ;
Sağlıklı bir bitkiden bir gövde kesimi alın. Kesim, en az iki çift yaprak ile yaklaşık 3 cm uzunluğunda olmalıdır. Kesilen bölgede köklenmeye yardımcı olan ve çürümeyi önleyen bir nasır oluşana kadar sapı birkaç gün sıcak bir yerde tutun. Kesimin alt ucunu köklendirme hormonuna batırmalısınız. Ardından köklerini herhangi bahçe ekimi için gerçekleştirebilirsiniz. Para çiçeğine sizde sahip olmak istiyorsanız https://www.wishflowersdesign.com/blog/para-cicegi-bakimi sitesi üzerinden birbirinden farklı saksıskalası ile para çiçeği satın alabilirsiniz.