Ev Dekorasyonunda Hangi Renkler Uyumlu?

Dekorasyonda renk savaşları

Ev dekorasyonu pek çok insanın zamanını ve enerjisini harcadığı bir konu. Dekorasyon finanse edilmesi zor bir konu olduğu için üzerinde iyice düşünmek ve karar alırken pek çok farklı konuya odaklanmak gerekiyor. Şıklık ve rahatlık üzerine kurulu bir çizgiyle dekorasyon işini kolaylıkla halletmek de mümkün. Renklerin hayatımızda etkisi tartışılmaz olduğundan öncelikle seçimlerinizde sevdiğiniz ve gördüğünüzde enerjinizi yükseltecek renkler kullanmanızda fayda var. Neticede eviniz her şeyden önce rahat ve mutlu hissetmenizi sağlamalı.

Modası geçmeyen renklerle anı yakalamak

Ev dekorasyonu konusunda kişilerin en çok zorlandığı konulardan birisi renk seçimi. Trendlere uyup pişmanlık yaşamak sıklıkla yaşanan bir durum. Bu sorunla karşılaşmamak için bazı değişmez dekorasyon önerilerini takip etmelisiniz. Dekore edeceğiniz odanın genişliği ve mobilyalarınızın boyutu önemli bir etken. Hal böyle olunca geniş yer kaplayan mobilyalarda zamansız renkler kullanabilirsiniz. Bunların başında kahverengi, bej, gri, lacivert, beyaz gibi tonlar geliyor. Ancak renk seçiminizle kullanacağınız odanın ilişkisine dikkat etmelisiniz. Örneğin yatak odanızda siyah veya benzeri koyu tonlar kullanmak enerjinizi düşürebilir. Bunun yanında açık tonlar kullanarak yaşam alanınızı daha aydınlık ve canlı gösterebilirsiniz.

Ev dekorasyonunda işinizi kolaylaştıracak önerilerden birisi de duvarlarınızı açık renk kullanmak. Böylelikle hem odanız olduğundan daha geniş hem de daha aydınlık hale gelir. Bunun yanında belirli renkleri uyum içerisinde kullanabilmek için soft tonlardan olabildiğince faydalanmalısınız. Odanızda çok fazla renk kullanmaktan da kaçınmalısınız. Benzer tonları bir arada kullanarak küçük dekoratif malzemelerle renk patlaması yapabilirsiniz. Temelde belirli tonları odada yoğun kullanmakta fayda var. Kullanacağınız renklerin başka renklerle uyumlu olmasına da dikkat etmelisiniz. Beyaz, krem, füme, Vizon, gri gibi açık tonların yanında siyah, kahverengi, lacivert tonlarını da çeşitli renklerle rahatlıkla kullanabilir ve zamansızlığı yakalayabilirsiniz. Trendlerin sıklıkla değiştiği günümüzde, belirli temel renkleri mobilyalarda kullanmak, çeşitli dekorasyon ürünleriyle odanızda ve ortamınızda değişiklik yapmanızı da kolaylaştıracaktır. Örneğin maviyi çok seven ve sıklıkla kullanan biriyseniz, mobilyalarda açık tonlar dekoratif ürünlerde mavi kullanarak odanızı hem istediğiniz renkle hem de modası geçmeyen renklerle dizayn etmiş olursunuz.

Ahşap dekorlarla uyum sağlamak

Konu zamansızlık olduğunda ahşap renk tonları en önemli parçalardan biri haline geliyor. Hemen hemen istediğiniz her renkle birlikte kullanabileceğiniz bu tonlar sayesinde evinizi daha samimi bir ortam haline getirmeniz mümkün. Özellikle son dönemde gri ve lacivert renklerinin farklı tonlarıyla kullanılan ahşap tonları sıklıkla görüyoruz. Örneğin salonunuz için gri veya lacivert mobilyalar tercih ettiyseniz ahşap renk tonları sayesinde sadelikten biraz uzaklaşıp ortamı daha enerjik ve samimi bir hale getirebilirsiniz. Karşıt tonları bir arada kullanarak daha da canlı bir görünüm elde etmek istiyorsanız, açık ve koyu tonları tercih etmelisiniz. Son dönemlerde yeşilin farklı tonlarıyla bunu dekorasyon sektörü sıklıkla yapıyor. Aynı zamanda çeşitli bitkilerle de yeşil uyumunu yakalayabilirsiniz.

Hayallerinizdeki ev

Evinizde ihtiyacınız olan renkleri kendiniz belirlemelisiniz. Canlılık, pozitiflik, sadelik, lüks, ihtişam kavramlarının hepsi için ayrı renkler tercih etmek mümkün. Evinizde kullanacağınız renklerin her şeyden önce sizi oraya ait hissettirmesi gerekiyor. Günlük hayatta giyimde kullandığınız renklerle uygun bir renk skalası yakalayabilirsiniz. Gardırobunuzda kullandığınız renkler size büyük ipucu olacaktır. Zamansızlık ve trendleri takip etmek arasındaki ince çizgiyi yakalamak için yapmanız gereken en temel şey gözlerinizi kapattığınızda kendinizi nasıl bir evde bulduğunuzdur. Her oda için aynı şeyi yapabilirsiniz. Rahatlıktan taviz vermeyin ve enerjinizi yüksek tutacak tonları bir arada kullanın.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir