Bebek Odası Halıları Nasıl Olmalı?

Bebek odası hazırlamak eğlenceli olduğu kadar zorlayıcı ve uğraştırıcı olabilmektedir. Oda için tercih edilen her malzeme bebeğinizin sağlığı, güvenliği ve gelişimi açısından çok büyük önem arz ediyor. Güzel veya popüler diye satın alacağınız ürünler sağlıksız ve kalitesiz olabilir. Titiz ve dikkatli bir araştırma sizi böyle bir riske girmekten alıkoyacaktır. Bebeğiniz halının üzerinde vakit geçirmeye başladığında solunumla ve dokunarak halının üretimi esnasında kullanılan her bir malzemeyle temas halinde olacaktır. Sağlık ve kalite standartlarına uymayan halılar bebeğinizin solunum yollarında ve cildinde çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet verebilirler. Satın alacağınız halının öncelikle kalite standartlarına uygun olması gerekmektedir bu sebepten ilk iş olarak üretici firmaya ait kalite standart belgelerini ve sertifikaları mutlaka inceleyin.

bebek odası

Önceliğiniz Sağlık Olsun!

Özellikle bebek ve çocuk odalarında önceliğiniz dekorasyon değil sağlık olmalıdır. Sağlıklı ve güvenilir ürünler bulduğunuz zaman işin en kolay kısmı tasarım olacaktır.

Kaymaz Tabanlı Halılar

Bebeğiniz emeklemeye ve zaman içerisinde yürümeye başladığında kaymaz tabanlı halılar düşme esnasında oluşabilecek küçük kazaları bir nebze de olsa engelleyecektir. Ayrıca bebeğiniz bir yerlerden tutunup adımlarken halının kaymaması bebeğinizin dengesini sağlamasına da yardımcı olacaktır.

Antibakteriyel Halılar

Antibakteriyel halılar üretim sonrasında mikroorganizma oluşumunu engelleyen özel kimyasallar ile işlem görürler. Bu işlemde özel kimyasallar halı yüzeyine püskürtülür veya enjekte edilir, kalıcı bir uygulamadır. Bu işlemin amacı bakteri ve mikroorganizmaları uzun süre halı yüzeyinden uzak tutmaktır. Yani antibakteriyel özellik halıya sonradan müdahil olur. Halının üretiminde kullanılan malzemelerle ilgisi yoktur. Bambu halılar doğal antibakteriyeldir ve herhangi bir işlem görmelerine gerek yoktur.

Antialerjik Halılar

Halının antialerjik olması üretildiği ham maddeye ve bu ham maddenin toz tutabilme gücüne bağlıdır. Antialerjik ürünler alerjiye sebep olan toz ve bakteri gibi alerji yapıcıları hapsederek bunların havaya karışmasını engeller. Antialerjik halılar haftada en az 3 kere süpürülmeli ve sık sık havalandırılmalıdır. Bakteriler nemli ortamlarda daha hızlı çoğalabildiği için sıvı temasında veya yıkama sonrasında halının tamamen kuruduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Uçucu Organik Bileşikler (VOC)

Uçucu organik bileşikler, genelde renksiz ve kokusuz olan sıvı ve gaz grubudur. Uçucu oldukları için sıvı olanları kolayca buharlaşır ve solunum yolu ile vücuda girer. Bu bileşikler küresel ısınmadan kansere birçok olumsuzluğa davetiye çıkarmaktadır. Ev inşaat malzemelerinin üretiminde kullanılan bu maddeye maruz kalmayı minimum seviyede tutmak için VOC değeri düşük halıları tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Doğal malzemelerden üretilen halıların VOC değeri sentetik halıların VOC değerinden çok daha düşüktür. Halı başta olmak üzere bebek odası için aldığınız ürünleri bebeğiniz gelmeden önce yerleştirmeniz ve uzun uzun havalandırmanızda fayda var.

Eğitici Bebek Halıları

Satın alacağınız halının sağlık ve güvenlik açısından önemi büyük fakat bu işin bir de gelişim yönü var. Desen olarak sayıların, nesnelerin ve eğitici-öğretici şekillerin bulunduğu halıların bebeklerin gelişimine olumlu yönde katkı sağladığı bilinmektedir. Bebeğinizin hayal dünyasını geliştirerek birlikte eğlenceli oyunlar oynayabilirsiniz.

Halı Temizliği

Bebek odası halıları başta olmak üzere halılarınızı yılda en az 2 kere profesyonel halı yıkamaya vermeniz veya halı yıkama makineniz varsa yıkamanız gerekmektedir. Düzenli olarak süpürmeniz ve mümkünse doğal malzeme kullanarak silmeniz de fazlasıyla önem arz ediyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir