Odamı Nasıl Dekore Edebilirim?

Son zamanlarda özellikle bir ihtiyaç haline getirilen aynı zamanda da evimizin olmazsa olmazı haline gelen dekorasyon, ince fakat basit detayları içeren bir görünüm aracıdır.

Tamamen kişisel ihtiyaç ve zevklerden oluşan dekorasyon, evlerin, iş yerlerinin, okulların ve benzeri ortak kullanım alanlarının cezbedici ve daha kullanışlı olmasını sağlayan faktördür. Bu faktör sayesinde dar alanlar daha geniş bir görünüme kavuşurken, ortak kullanım alanları daha nezih ve içerisinden çıkılmak istenmeyen bir alan haline gelir.

dekorasyon

Ev Nasıl Dekore Edilmeli?

Herkesin yaşam alanı olan ev, dekore edilmesi gereken ilk yerlerden birisidir. Günümüzün büyük bir çoğunluğunu evlerde geçirdiğimizden, içerideki konfor ve renk uyumu çok önemlidir.  Dar ve eşyası çok olan alanlarda hareket etmek zor olduğu için birçok kişi kendisini bunalımda hisseder ve daha rahat hareket alanına kavuşabilmek için dışarıya atar kendisini.

Ev içerisinde öncelikle daha küçük ve kullanışlı mobilyalar tercih edilmelidir.  Katlanabilir dolap ve masalar evinizin özellikle mutfağı için en uygun tercihtir.

Göz yorucu ışıklandırma ve avize yerine daha rahat ve yalın bir aydınlatma kullanılmalıdır.

Oda Nasıl Dekore Edilmeli?

Kişisel yaşam alanlarının en büyük kısmı olan oda için dekorasyon büyük bir paya sahiptir.  Türkiye genelinde yapılan araştırmalara göre daha öncesinde yapılan yatak odaları, bina içerisinde küçük bir paya sahip olduğundan yerleşim alanı oldukça güçtür. Bu güçlükle başa çıkabilmenin yolu, iyi bir dekorasyondan geçmektedir.

Oda dekorasyonu için ihtiyaç duyulan temel faktör yataktır. Dolaplı bir yatak kullanımı hem daha fazla eşya almasını sağlar hem de yatağınızın birçok şekilde kullanım yapılmasını sağlar.

Kitaplık

Bir odanın mistik havasının korunmasının temel eşyası olan kitaplık seçimi çok önemlidir. Düz bir kitaplığınız var ise bunu farklı bir şekilde dizayn edebilirsiniz. Yeşil ve tonlarını seviyorsanız, hazır satılan yeşil yapraklı sarmaşıklardan alarak, kitaplığınızın kenarlarını sarmaşık ile sarabilirsiniz. Bu sayede odanız doğal bir görünüm kazanacaktır.

Kasalardan Kitaplık

Çok yer kapladığını düşünüyor ve daha farklı bir kitaplık sahibi olmak istiyorsanız, domates kasalarından kitaplık yapabilirsiniz. Sprey boyalarla kasaları renklendirme işlemi yaptıktan sonra isterseniz bir çivi yardımı ile ya da üst üste koyarak bir kitaplık elde edebilirsiniz. Parça parça kasalar halinde olacağı için, bu kitaplığınızı istediğiniz zaman, istediğiniz yere taşıyabilir ve yer değişimi yapabilirsiniz.

Perde Seçimi

Odanızın rengine bağlı olarak perde seçimi yapmanız büyük paya sahiptir. Koyu renkli güneşlik ya da fon seçimi geceleri daha derin ve rahat uyku almanızı sağlar. Bu sayede de hem uykunuz gün ışığından etkilenmeden verimli hale gelir hem de odanızın mistik bir havası olur.

Çerçeve Kullanımı

Duvarları mümkün mertebe dolu kullanmanız odanızın havasını değiştirir. Sevdiğiniz fotoğrafları asabilir ya da renkli boş çerçevelerle odanızın duvarlarını renklendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra isteğinize bağlı olarak posterlerle de bu renklendirmeye yardımcı kaynak oluşturabilirsiniz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir