2013 Yılı En Çok Satan Telefonlar

Akıllı telefon piyasasında yüzlerce telefon bulunurken geçtiğimiz yıl akıllı telefon piyasası fazlasıyla hareketli geçti. 2013 yılı en çok satan telefonlara bakıldığında kıran kırana bir savaş olduğu ortaya çıkıyor. Apple ile Samsung arasındaki savaş yine ön plana çıkıyor.

2013 Yılı En Çok Satan Telefonlar

2013 Yılı En Çok Satan Telefonlar

1-iPhone 5S

Apple uzun bir aradan sonra koltuğunu geri almayı başardı denilebilir. Steve Jobs’un ardından sendeleyen Apple, sonunda bir toparladı. iPhone 5’ten sonra piyasaya sürülen iPhone 5S fazlasıyla rağbet gördü ve yılın en çok satan telefonu olmayı başardı.

2-Samsung Galaxy S4

Her ne kadar Samsung Galaxy S4’ün satışları daha erken başlasa da iPhone 5S ile yarışamadı denilebilir. Kıran kırana bir mücadele olsa da Samsung Galaxy S4, iPhone 5S kadar rağbet görmedi.

3-Sony Xperia Z

Sony Xperia Z, Sony’i neredeyse ilk defa akıllı telefon konusunda bu denli zirveye çıkarttı. Sony’nin toz ve su geçirmeme özelliklerini sunduğu Xperia Z beklenilenin üstünde bir satış gösterdi. Yavaş yavaş Sony, Samsung ve Apple arasındaki savaşa dâhil oluyor gibi görülüyor.

Nokia ve HTC ise geride kaldılar. Nokia Lumia serisi ile bir şeyler yapmaya kalkışsa da yine de Samsung ve Apple arasındaki savaşa dahil olamadı. Apple’ın yavaş yavaş toparlanışa geçmesi ise Samsung’u da harekete geçiriyor. İki firma arasındaki savaş Apple’ın daha çok satması ile daha da kızıştı… 2014’te akıllı telefon konusunda fazlasıyla zengin bir yıl olacak gibi görünüyor.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir